حجت الاسلام سید 'رضا تقوی' پیش از خطبه های نماز جمعه امروز تهران با اشاره به فصل قضاوت در زندگی امام علی (ع) تاكید كرد: یكی از رسالت های مولای متقیان در دوران زندگی از جوانی تا زمان شهادت قضاوت بود و رسول اكرم (ص) نیز این امام همام را به عنوان قاضی منصوب كرد.
رییس شورای سیاست گذاری ائمه جمعه توضیح داد: حتی در دوران خلیفه دوم نیزعمر در بسیاری از مواقع در قضاوت ها به علی (ع) مراجعه می كرد و امام علی (ع) در مسند قضاوت منازعات مسلمانان را حل می كرد.
به گفته حجت الاسلام تقوی، در تاریخ اسلامی آمده است كه بیش از70 قضاوت در دوران خلیفه دوم عمر به حضرت علی (ع) واگذار شد و حتا عمر در این زمینه گفته كه اگرعلی (ع) در مسند این فضاوت ها نمی بود خلیفه هلاك می شد.
وی با اشاره به نامه 62 نهج البلاغه كه خطاب به مردم مصر آمده است تصریح كرد: حضرت علی (ع) در این نامه می فرمایند كه دلیل حضور این امام همام در مسند قضاوت به این دلیل بوده كه حكم خداوند تغییر نكرده و به مردم ظلم نشود.
رییس شورای سیاست گذاری ائمه جمعه در ادامه با اشاره به اهمیت قضاوت، آن را شعبه ای از ولایت دانست و تصریح كرد: شهید اول می گوید: مسند قضاوت مسندی الهی است و پیغمبران در این جایگاه نشسته اند و این جایگاه برای امامان معصوم است.
حجت الاسلام تقوی ادامه داد: قضاوت مسندی مهم است زیرا هركسی كه بر آن بنشیند باید بر جان و مال مردم تكلیف كند و كسانی مستحق نشستن بر این جایگاه هستند كه پیامبر و یا جانشین یا نایب بر حق امام معصوم باشند و در زمان ما قضاوت یكی از اختیارات ولایت فقیه است.
وی گفت: اینكه در قانون اساسی آمده كه مسوول قوه قضاییه را مقام معظم رهبری تعیین می كنند به این دلیل است زیرا قضاوت در اختیار ولی فقیه به عنوان نایب امام غایب است.
رییس شورای سیاست گذاری ائمه جمعه با اشاره به اهمیت قضاوت تاكید كرد: در آیه 106 سوره نساء آمده است كه قضاوت در جایگاه پیامبر اكرم (ص) است و كسانی كه در این جایگاه قرار دارند باید بدانند كه در چه جایگاه والایی قرار دارند.
حجت الاسلام تقوی یادآور شد: جایگاه قضاوت به حدی مهم است كه خطا در قضاوت می توان دنیا و آخرت قاضی و حتی قضاوت شونده را تباه كند از این رو قاضی باید با دقت بین مردم قضاوت كند.
وی تاكید كرد: امام صادق درباره قضاوت می فرمایند: چهار نوع قاضی در میان امت وجود دارند؛ نخستین گروه افرادی هستند كه فهمیده و دانسته در قضاوت به مردم ستم می كنند كه جایگاهشان در جهنم است. در نگاه امام صادق دسته دوم قضات افرادی هستند كه ندانسته و از سر جهل ناداوری می كنند كه این افراد نیز در جهنم جای می گیرند. دسته دیگر قضات نیز افرادی هستند كه ندانسته به درستی بین مردم قضاوت می كنند كه این افراد نیز جایگاهشان در جهنم است.
حجت الاسلام تقوی اضافه كرد: از نگاه امام صادق (ع) قضاتی جایگاهی والا در آخرت دارند كه دانسته بین مردم به عدالت داوری كنند و بهترین قضات افرادی هستند كه بر حق بین مردم حكم می كنند.
وی گفت: علما و فقها بر این عقیده هستند حكم درستی كه یك قاضی در جامعه روا می كند بركت بیشتری از بارش 40 روز باران بر زمین خواهد داشت.
رییس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به نامگذاری سال 91 به عنوان سال تولید ملی و حمایت از كار و سرمایه ایرانی از سوی مقام معظم رهبری تصریح كرد: باید از رهبر معظم انقلاب به واسطه نامگذاری هوشمندانه سال 91 به عنوان سال تولید ملی، حمایت از كار و سرمایه ملی تشكر كرد و همه مسوولان باید به تحقق این شعار اهتمام داشته باشند.
وی ادامه داد: تبلیغ كردن، نوشتن پلاكارت و بیان مطالبی درباره شعار سال 91 از سوی مسوولان كار خوبی است اما آنچه قلب رهبر معظم انقلاب را خشنود می كند این است كه مسوولان نسبت به سرمایه های ملی و تولید ملی توجه بیشتری داشته باشند.
فراهنگ**1983**1542**